Yoghurt Dieet een Aanrader?

Wil je op een makkelijke manier afvallen en hou je van yoghurt? Dan is het yoghurt dieet misschien wel iets voor jou. Uit enkele onderzoeken bleek dat yoghurt een positieve werking heeft op de vetverbranding.
Met het yoghurt dieet zou je dus flink aan gewicht kunnen verliezen, maar is het ook een goede en verantwoorde manier om gewicht te verliezen?

Wat is het Yoghurt Dieet

Het zal je natuurlijk niet verbazen dat het bij het dit dieet vooral draait om het eten van yoghurt. Onderzoeker Michel Zemel ontdekte de positieve effecten van calcium in yoghurt. Calcium zou volgens hem mede verantwoordelijk zijn voor de vetverbranding. Hij testte daarom zijn yoghurt dieet op een aantal proefpersonen. Een opvallend resultaat uit zijn onderzoek was dat de proefpersonen vooral veel gewicht rond hun taille verloren. Goed nieuws dus voor mensen die vooral willen afvallen rondom hun taille. Door het afnemen van buikvet wordt ook de kans op hart- en vaatziekten, diabetes en sommige vormen van kanker verlaagd.
Het advies van Michel Zemel is om 3 maal per dag magere yoghurt te eten. Voor het beste effect heeft hij het yoghurt dieet ontwikkeld.

Hoe werkt het Yoghurt Dieet

Er zijn veel verschillende varianten van het yoghurt dieet maar het komt in grote lijnen neer op onderstaand schema.
Je mag dit dieet niet langer dan 4 weken volgen.

Weekindeling yoghurt dieet

 •  Week 1 en 2: zie schema
 •  Week 3: 1 yoghurtdag afgewisseld met twee gewone dagen
 •  Week 4: 1 yoghurtdag afgewisseld met drie gewone dagen

Maandag, woensdag, vrijdag en zondag

 •  2 liter magere yoghurt, verdeeld over de dag
 •  Bij duizeligheid mag je wat druivensuiker nemen

Dinsdag, donderdag en zaterdag

 •  1 ei
 •  3 volkoren boterhammen met mager beleg
 •  3 schaaltjes magere yoghurt, ongeveer 200 ml per schaaltje
 •  3 appels verdeeld over de dag
 •  mager vlees of vis met verse groenten en een aardappel
 •  3x drink bouillon

Yoghurt Dieet een aanrader?

Net als bij ieder crash dieet is het ook mogelijk om met het yoghurt dieet snel gewicht te verliezen omdat je minder dan 1000 calorieën per dag binnen krijgt. Afvallen gaat echter niet alleen over yoghurt en calcium. Het is niet alleen ongezond om voor een langere periode weinig calorieën binnen te krijgen, ook ligt het jojo-effect op de loer nadat je een crash dieet als het yoghurt dieet hebt gevolgd.
Daarbij bevat het yoghurt heel weinig variatie, waardoor je al snel veel belangrijke voedingsstoffen gaat missen. Ook is de kans groot dat je al snel geen yoghurt meer kan zien. Dit yoghurt dieet is dus alles behalve een aanrader!

Een opvallend feit is verder dat Michael Zemel niet helemaal onpartijdig bleek te zijn toen hij het dieet ontwikkelde. Hij staat namelijk aan het hoofd van een grote non profit organisatie die zuivel als afslankmiddel promoot, terwijl deze organisatie financieel wordt ondersteund door de zuivelindustrie. Het is daardoor dan natuurlijk nog maar de vraag of zijn onderzoek naar yoghurt in combinatie met afvallen nog wel betrouwbaar is.

Wil je echt snel en gezond afvallen zonder te jojoën met een blijvend resultaat? Bekijk dan het Dieetschema.nl voedingsplan.