Water Dieet Helpt Bij Afvallen

Veel mensen die gehoord hebben van het water dieet, kennen dit dieet omdat het in het nieuws kwam na het overlijden van een veertigjarige Britse vrouw.
Deze vrouw volgde een speciaal ‘water dieet’ en overleed na het drinken van een te grote hoeveelheid water. Bij het horen van dit nieuws vraag je je toch meteen af hoe dit kan gebeuren?

Waar moet je rekening mee houden bij een water dieet?

Water is gezond, dat hoor je overal. Toch moet je erop letten dat je niet te veel water drinkt. Als je dit namelijk wel doet dan kan dit hevige gevolgen hebben en soms zelfs voor een vroegtijdige dood zorgen. Bij water drinken is het belangrijk dat je  nog steeds voldoende suikers en zouten opneemt. Doe je dit niet? Dan zwellen cellen in het lichaam op, kan bloed verdunt raken en raken de zenuwen bekneld. Let hier dus op en drink water verantwoord!

Een water dieetschema helpt bij afvallen

Frisdrank, sapjes, en smoothies vervangen tegenwoordig vaak het drinken van water. Maar vergeet niet hoe belangrijk water eigenlijk voor je is, je lichaam heeft water nodig! Als je wilt afvallen begin dan met het vervangen van je frisdranken met water. Drink een glas water voor iedere maaltijd, dit geeft een vol gevoel waardoor je minder eet. Het volgen van een waterdieet schema helpt je stofwisseling te verhogen, en zal je lichaam ontgiften. Afvalstoffen worden makkelijker afgevoerd. Genoeg water drinken maakt ook de kans op nierstenen kleiner omdat het de concentratie van zouten en mineralen in de urine verdunt, waardoor deze niet omgezet worden naar vaste kristallen (nierstenen).

 

Het effect van een water dieet op je huid

Water zorgt voor voldoende hydratering van je lichaam en huid. Als iemand weinig water drinkt kan het zijn dat je fijne lijntjes en rimpeltjes op de huid ziet. Deze zijn beter zichtbaar en vallen dus goed op. Veel water drinken zorgt er ook voor dat je minder last van onzuiverheden in je huid krijgt. Voldoende water drinken kan je een stuk jonger uiterlijk geven.

 

Water dieet goedkoop en effectief

Het volgen van een waterdieet is heel goedkoop en bijzonder effectief. Op internet zijn veel varianten van dit dieet te vinden. We raden het af om een rigoureus “Water only dieet” te volgen. Door dit te doen pleeg je namelijk roofbouw op je lichaam en daalt je energieniveau. Daarnaast wordt je spiermassa minder en dat wil je natuurlijk niet. Wat we wel aanraden is om meer water tussendoor te drinken en te gebruiken als vervanging van frisdrank. Bovendien zal het ervoor zorgen dat je sneller een vol gevoel hebt en dus een stuk minder eet. Meer weten? Check dan het Dieetschema Voedingsplan!