Vet bevriezen voor effectief afslanken of juist niet?

Werkt Vet Bevriezen echt?

Afslanken wordt eenvoudig door vet bevriezen? Zonder nare en pijnlijke ingrepen vet laten verwijderen, dat kan met een Cryolipolyse behandeling. Met deze behandelmethode kun je vet op je buik, benen en andere specifieke plaatsen laten verwijderen. Klinkt het te mooi om waar te zijn? Door Cryolipolyse, de Zeltiq procedure, toe te passen worden vetcellen plaatselijk verwijderd door bevriezing. Dit wordt ook wel afvallen door bevriezing genoemd.

Vet Bevriezen

Hoe werkt het vet bevriezen?

In de wandelgangen hebben mensen het vaak over vet bevriezen. Dat klopt niet helemaal. Bij een Cryolipolyse of CoolSculpting behandeling wordt het lichaamsvet afgebroken door het weefsel sterk te verkoelen. Het blijkt dat vetcellen kapot gaan als de vetcel voor langere tijd gekoeld wordt op een temperatuur tussen de 2 en 4 graden Celsius.

Onderzoek door Harvard

De Cryolipolyse techniek is op Harvard Universiteit ontwikkelt, waar een team onder leiding van de dermatoloog Dr. Dieter Manstein aantoonde dat vetcellen heel erg gevoelig zijn voor de kou. Door kou toe te passen op vetcellen worden ze op een natuurlijke manier afgebroken. Deze afgebroken vetcellen worden vervolgens door je lichaam opgeruimd. De onderzoekers gaven dit proces van verkoeling de naam Cryolipolyse® en gebruikten de techniek voor de ontwikkeling van het CoolSculpting® apparaat. De patenten op de Cryolipolyse® techniek en op de CoolSculpting® behandeling liggen bij Zeltiq Aesthetics.

Op welke lichaamsdelen kun je het toepassen?

Een Cryolipolyse- of CoolSculpting behandeling is bedoeld voor mensen die van een kleine hoeveelheid vet af willen. Het is absoluut geen oplossing voor mensen met een BMI index boven de 30. Op de ledematen is het effect zelfs bijna niet te merken.

De beste resultaten zie je bij:

Heupen 

Vet Bevriezen

Billen

blank

Buik

Vet bevriezen

Taille

Vet bevriezen

Bovenarmen

Vet bevriezen

Lovehandels

blank

Zijn er bijwerkingen na een CoolSculpting behandeling?

Zoals bij iedere behandeling zijn er ook bij een CoolSculpting behandeling enkele bijwerkingen die je kunt verwachten:

  • Lichte gevoelloosheid van de behandelde plekken
  • Lokale roodheid
  • Blauwe plekken
  • Beurs gevoel

Deze klachten verdwijnen weer vrij snel na de behandeling (enkele dagen tot weken).

blank

Liposuctie of toch liever Vet bevriezen?

Cryolipolyse is minder ingrijpend als je het vergelijkt met liposuctie. Liposuctie is een behoorlijke ingreep en er bestaat nog altijd de kans op onregelmatige vet verdeling, daarnaast is de ingreep ook nog eens behoorlijk pijnlijk. Daarom wordt Cryolipolyse door veel mensen gezien als de ideale oplossing. Een veilig en minder belastend en ingrijpend alternatief voor liposuctie. Heb je echter grotere hoeveelheden vet waar je vanaf wilt dan is Cryolipolyse minder effectief. In die gevallen is liposuctie toch effectiever.

Is het laten bevriezen van je vet geschikt voor iedereen?

Nee, helaas niet. Coolsculpting niet geschikt voor iedereen.

De behandeling is niet geschikt:

  • Voor mensen met obesitas,
  • Voor mensen met een MBI van boven de 30,
  • Bij hartkwalen,
  • Huidaandoeningen en ontstekingen.
  • Als je zwanger bent,
  • Mensen met epilepsie of een andere ernstige ziekte

De meest geschikte kandidaten zijn mensen met kleine en specifieke probleemzones.

Snel Resultaat?

De resultaten van het vet bevriezen merk je niet meteen. Het echte resultaat is pas na 3 à 4 weken zichtbaar en echte opvallende resultaten zie pas na 2 tot 6 maanden. De resultaten kunnen er in de maanden na de behandeling overigens wel steeds beter uitzien.

 

Imitatie

Als je echt op zoek wilt naar een Cryolipoyse behandelijk zorg dan dat je je goed informeert. Er zijn heel wat apparaten op de markt die allemaal beweren dat ze heel effectief zijn in het verminderen van het hoeveelheid vet in je lichaam en dat ze effectief je vet bevriezen. De SlimFreezer van TellSell is bijvoorbeeld zo’n apparaat en staat bekend als een goedkoop Cryolipolyse apparaat dat je zelf kan gebruiken voor vet bevriezen.

Bevriezen Vet
Afslanken

Wat kost een behandeling vet bevriezen

Een Cryolipolyse behandeling is niet goedkoop. Een complete behandeling met een CoolSculpting apparaat van Zeltiq kost al gauw rond de € 1.400,=.

Eén behandeling bestaat dan uit één zone. Een zone is bijvoorbeeld je buik of je lovehandles.

Alternatief

Het ligt er natuurlijk aan wat je wilt, of je in de doelgroep voor CoolSculting valt en of je zoveel geld uit wilt geven voor een behandeling. Afvallen is moeilijk laat staan vet verbranden!

Het goede nieuws is dat het WEL kan, je moet alleen weten HOE!

We weten allemaal dat sporten met de juiste manier van eten de beste resultaten geeft.
Zoek een programma dat je hierbij kan ondersteunen.

Wil jij gewoon van je vetcellen af zonder gedoe, met een methode die budgetvriendelijk is en die werkt? Kijk dan een naar het programma Dieetschema.nl voedingsschema.