Recensie - Anton

Recensie van Anton uit Roosendaal

5/5

Zolang ik mij kan herinneren heb ik problemen gehad met mijn gewicht.

Vroeger was ik ook altijd al wat te zwaar, maar in de pubertijd en daarna is het de spuigaten uitgelopen. Mijn grootste probleem was niet zo zeer dat ik veel at tijdens de maaltijden, ik schepte altijd wel een flink bord op, maar het grootste probleem zat hem in het snoepen en snaaien. Na het werk even langs de supermarkt en regelmatig liep ik met 10/15 euro aan snoep en snacks naar buiten die ik dan diezelfde avond nog allemaal op at. Daarna dronk ik ieder weekend wel een bier of 20 tijdens een stap avond en eindigde iedere stapavond ook altijd met een vette hap. Vele pogingen gewaagd om af te vallen nooit echt kunnen volhouden en doorzetten.

Tot het moment dat ik een bericht op Facebook zag van Nik met Dieetschema.nl, met de resultaten die hij had geboekt in ongeveer een jaar tijd. Nik was een kennis van me die ik bijna wekelijks wel sprak tijdens het uitgaan. Ik stond versteld en dacht WAUW dat wil ik ook. Er ging soort van een knop bij mij om. Ik heb hem een berichtje gestuurd en gevraagd of hij mij wou helpen. Hij reageerde ontzettend enthousiast en ik voelde gelijk dat hij me echt kon helpen. Hij had een weekje nodig om een schema voor me op te stellen.

D-day, 7 juli 2014 was mijn eerste dag dat ik begon met afvallen. Gewicht op dat moment was 128 kilo rond. Ik kreeg het schema van Nik, haalde de boodschappen en ging vol goede moed aan de gang. Ik stond verbaasd hoeveel dat ik eigenlijk moest eten. De kunst van het afvallen is dus niet om weinig te eten, maar de juiste producten in de juiste hoeveelheden en ook gelijkmatig verspreid over de dag! Tevens ook shakes besteld, want deze zaten ook in het schema (en wauw wat zijn die lekker). We hadden thuis nog een abonnement lopen bij de sportschool. Hier kon ik gelijk gebruik van maken en ben dus vanaf dag 1 ook gelijk fanatiek gaan sporten. In twee weken tijd verloor ik 5 kilo!

Ik was zo blij en het motiveerde ontzettend veel. Dus we gingen door. Binnen een maand tijd was ik 10 kilo kwijt, WAUW wat voelde dat goed. En ik was niet de enige die het merkte, familie, vrienden, collega’s, mensen die ik tegen kwam met het uitgaan, die zagen het ook allemaal! Ik werd (en word nog steeds) overladen met complimenten en dat is wel zo ontzettend motiverend. Uiteindelijk doe je het voor jezelf, maar het is toch fijn als mensen het ook zien, je merkt daardoor alleen maar beter dat je het niet voor niets doet. Inmiddels ben ik 4 maanden bezig met afvallen met deze schema’s. Ik heb nu sinds een maand een nieuw schema die weer helemaal op mij is afgestemd, want na 3 maanden begon je te merken dat het langzaam aan stagneerde, je lichaam raakt gewend aan een schema waardoor het afvallen langzamer gaat. Geen rede tot opgeven, dit is normaal! En het werpt zijn vruchten af. In 3 maanden tijd was ik 20 kilo afgevallen. Nu na een maand met het nieuwe schema ben ik op 600 gram na 28 kilo afgevallen en ga ik dus bijna onder de magische 100 kilo grens!

Al met al is mijn leven in 4 maanden tijd ontzettend veranderd. Ik voel me stukken beter dan dat ik eerst deed. Ik barst van het zelfvertrouwen en heb er een nieuwe hobby/verslaving bij, de sportschool. De schema’s op zichzelf zijn erg fijn om mee te werken en je krijgt genoeg de kans om te variëren. Ieder week is het weer een keer feest als je je cheat dag hebt en bijvoorbeeld een lekker bord friet met een snack mag eten. Maar ook de andere dagen is het een feest, de shakes van XXL Nutrition zijn verrukkelijk en een rijstwafel met een plakje kalkoenfilet is ook niet mis. Ik stel voor mijzelf doelen op korte termijn. Dus iedere 5 kilo is een echte mijlpaal. Mijn uiteindelijke doel? Weet ik niet precies, maar ik streef er naartoe om richting de 85 kilo te gaan.