Kun je sneller Afvallen met Gember?

Hoe gember of gemberthee helpt bij gezond afvallen!

Dat gember gezond is weet bijna iedereen. Het is een echte multitasker. Het helpt bij misselijkheid en stress, en het maakt je alert. Dat je er ook goed mee kan afvallen is minder bekend.

Gember is vooral bekend als smaakmaker in de Aziatische en Indische keuken. Maar gember heeft nog meer voordelen. Thee van gember kan je helpen bij het afslanken maar gember kun je ook inzetten tegen diarree, misselijkheid en een opgeblazen gevoel.

Al eeuwen lang gebruiken de Chinezen gemberthee om in vorm te blijven. 

Wat is gember nou eigenlijk?

Gember is een specerij en wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant. Gember heeft een bittere en vrij uitgesproken smaak.

Als jij van gember houdt verwerk het dan gerust in je gerechten. Gember is namelijk ook heel erg gezond en geeft een heerlijke smaak aan je gerechten.

Onderzoek heeft aangetoond dat gember hoge concentraties antioxidanten bevat. Deze antioxidanten bieden een goede bescherming tegen chronische ziektes. Mensen met artritis, fibromyalgie en andere ontstekingsziekten hebben daarom baat bij het eten van gember.

Daarnaast bevat gember onder andere magnesium, kalium, vitamine B6 ijzer en vitamine E.

Hoe kun je afvallen met gember?

Als je wilt afvallen met verse gember kun je er het best thee van zetten. Gemberthee zorgt er niet voor dat je extra buitvet verbrandt maar zorgt ervoor dat je minder eet.

Als jij wel overtollig buikvet wilt verbranden is het Dieetschema.nl voedingsschema een aanrader.

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat na het drinken van gemberthee je eetlust afneemt. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat mannen met overgewicht die iedere ochtend gemberthee dronken veel minder honger hadden dan de mannen die geen gember consumeerden.

Ook hadden de gemberdrinkers een voller gevoel dan de andere groep.

Gemberthee kan daarom een belangrijke rol spelen bij de ondersteuning tijdens het afslankproces.

Gemberthee is ideale manier om af te vallen omdat je op een makkelijke manier je dagelijkse benodigde hoeveelheid gember binnenkrijgt. Thee kun je immers goed in je dag patroon inplannen.

Daarom is gemberthee een mooie manier om je te helpen bij het afvallen.

Je kunt deze manier van afvallen wel een beetje vergelijken met de manier van afvallen met appelazijn. Naast het drinken van gemberthee is het belangrijk om ook te werken aan een gezond voedingspatroon en is bewegen natuurlijk ook noodzakelijk. 

Hoe werkt afvallen met gember?

Gemberthee is thee die wordt gezet van pure gember en die je eventueel aanvult met andere producten voor een betere smaak. Je kunt de gemberthee zelf maken of kant en klaar in de winkel kopen.

Wij raden je aan om de thee zelf te maken, dit is niet alleen veel gezonder maar ook nog eens goedkoper dan wanneer je het in de winkel koopt.

Hoe zet je gemberthee?

Neem 2 gram verse gember (te koop in de supermarkt of groentewinkel). Snij de gember fijn in kleine stukjes. 2 gram gember is genoeg voor een volle pot thee.

Je doet de gember in het theefilter en voegt vervolgens het kokende water toe.

Pure gember vinden de meeste mensen niet lekker. Als jij ook niet houdt van de smaak van de bittere smaak van gember, kun je wat honing of limoen toevoegen.

Hoeveel gemberthee moet je drinken?

Om optimaal te kunnen profiteren van de gemberthee drink je ’s ochtends voor je ontbijt je eerste kopje thee.

Daarna drink je om de drie uur een kopje. Op deze manier heb je altijd voldoende actieve stoffen in je lichaam en heb je constant een meer verzadigd gevoel.

Zo krijgen ongezonde tussendoortjes veel minder kans en kun je optimaal profiteren van het eetlust verminderende effect van gemberthee.

Combineer gemberthee met een gezonde lifestyle

Gemberthee is zeker een goed hulpmiddel om je te ondersteunen bij het afvallen, maar het is geen wondermiddel. Op termijn zul je zeker enkele kilo’s verliezen. Maar verwacht niet dat je heel snel zult afvallen.

Zoals wij hierboven al hebben uitgelegd, is gemberthee heel gezond voor je lichaam. Als je gemberthee combineert met een gezonde levensstijl en een natuurlijk eetpatroon zul je merken dat het afvallen een stuk sneller gaat.

Voor een gezonde lifestyle in combinatie met gemberthee kun je terecht bij het gezonde lifestyle plan van dieetschema.nl. Meer informatie daarover vindt je hier

blank

Direct uw dieet schema samenstellen met uw persoonlijke voorkeuren!