Kun je sneller Afvallen met Gember?

Wellicht weet je het wel, maar gember is erg gezond voor je. Want wist je dat gember vele voordelen met zich meebrengt? Het is daardoor een echte multitasker. Gember helpt onder andere bij: misselijkheid en stress en het maakt je alerter. Maar wist je dat je er ook goed mee kan afvallen? Vele weten dit namelijk helemaal (nog) niet. Gember is vooral bekend als smaakmaker in de Aziatische en Indische keuken. Daarnaast heeft gember nog meer voordelen. Gember thee kan je helpen bij het afslanken, maar kun je ook inzetten tegen diarree en een opgeblazen gevoel. Wist je dat de Chinezen al eeuwenlang gemberthee gebruiken om in vorm te blijven?

Wat is gember nou eigenlijk?

Gember is een specerij dat wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant. Gember heeft een bittere en vrij uitgesproken smaak. Je kunt het daardoor gerust in je gerechten verwerken, want gember geeft niet alleen een heerlijke smaak aan gerechten, met gember kun je namelijk ook afvallen. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat gember hoge concentraties antioxidanten bevatDeze antioxidanten bieden een goede bescherming tegen chronische ziektes. Mensen met artritis, fibromyalgie en andere ontstekingsziekten hebben daarom baat bij het eten van gember. Daarnaast bevat het onder andere magnesium, kalium, vitamine B6, ijzer en vitamine E.

Hoe kun je afvallen met gember?

Als je wilt afvallen dan kan je het beste gember thee maken. Gemberthee zorgt er namelijk voor dat je minder eet. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat na het drinken van gember thee je eetlust afneemt. Uit dit onderzoek kwam ook naar voren dat mannen met overgewicht die iedere ochtend gember thee dronken veel minder honger hadden dan de mannen die geen gember consumeerden. Ook hadden de “gemberdrinkers” een voller gevoel.

Invloed van gemberthee op afvallen

Gember thee kan daarom een belangrijke rol spelen bij de ondersteuning tijdens het afslankproces. Gember thee is ideale manier om af te vallen omdat je op een makkelijke manier je dagelijkse benodigde hoeveelheid gember binnenkrijgt. Thee kun je immers goed in je dag patroon inplannen. Gember thee en afvallen gaan daardoor goed samen. Afvallen met gember kun je wel een beetje vergelijken met de manier van afvallen met appelazijn. Naast het drinken van gember thee is het belangrijk om ook te werken aan een gezond voedingspatroon en is voldoende bewegen natuurlijk ook noodzakelijk.

Hoe zet je gemberthee?

Maar hoe maak je gember thee? Neem dan eerst 2 gram verse gember (te koop in de supermarkt of groentewinkel). Snij vervolgens de gember fijn in kleine stukjes. 2 gram gember is genoeg voor een volle pot thee. Doe de gember vervolgens in de theefilter en voeg het kokende water toe. Pure gember vinden de meeste mensen niet lekker. Als je geen fan bent van de bittere smaak van gember, kun je wat honing of limoen toevoegen.

Hoeveel gemberthee moet je drinken?

Om optimaal te kunnen profiteren van de gember thee, drink je ’s ochtends voor je ontbijt je eerste kopje thee. Daarna drink je om de drie uur weer een kopje. Op deze manier heb je altijd voldoende actieve stoffen in je lichaam en heb je constant een verzadigd gevoel. Zo krijgen ongezonde tussendoortjes veel minder kans en kun je optimaal profiteren van het eetlust verminderende effect van gember thee.

 

Afvallen met gemberthee

Gemberthee is zeker een goed hulpmiddel om je te ondersteunen bij het afvallen, maar het is geen wondermiddel. Op termijn zul je zeker enkele kilo’s verliezen. Verwacht alleen niet dat je enkel met gember thee heel snel gaat afvallen. Zoals wij hierboven al hebben uitgelegd, is gember thee heel gezond voor je lichaam. Als je gember thee combineert met een gezonde levensstijl en een natuurlijk eetpatroon zul je merken dat het afvallen een stuk sneller gaat. Voor een gezonde lifestyle in combinatie met gember thee kun je terecht bij het gezonde lifestyle plan van dieetschema.nl

Gember

Waarom jij elke dag gember thee moet drinken!

Gember thee staat nu al een tijdje in ons dagelijks dieetschema. Wij raden het daardoor iedereen aan. Maar wil je toch nog even weten waarvoor gember thee nu echt goed is? Lees dan onze vier tips waarom jij gember thee moet drinken:

1.      Een bom van vitamine

Wist je dat gember een echte immuun booster is? Bovendien bevat het tal van geneeskrachtige stoffen. Ook bevat de etherische olie met ontstekingsremmende werking. Gingerol is de stof die voor de scherpe smaakt zorgt, en heeft een positief effect op je lever. Verder bevat gember de vitaminen B2, B6 en vitamine C en een hoop mineralen.

2.      Voor een goede doorbloeding

Gember heeft een verwarmende werking en stimuleert je doorbloeding.

3.      Ziek

Gember wordt ook vaak als medicijn gebruikt tegen misselijkheid en zwangerschapsmisselijkheid.

4.      Ondersteuning voor je dieet

Er is onderzoek gedaan naar de effecten van gember op gewichtsverlies. En uit meerdere studies blijkt dat gember een positieve invloed en werking heeft op een stabiele bloedsuikerspiegel. Want een schommelende spiegel veroorzaakt trek en hang naar zoetigheid, daarnaast zorgt gember rook voor een betere spijsvertering, want een optimale spijsvertering is belangrijk als je wilt afvallen.