Kun je sneller Afvallen met Gember?

Gember is gezond en dat weet bijna iedereen. Het is een echte multitasker. Gember helpt bij misselijkheid en stress, en het maakt je alert. Dat je er ook goed mee kan afvallen is minder bekend.

Gember is vooral bekend als smaakmaker in de Aziatische en Indische keuken. Daarnaast heeft gember nog meer voordelen. Thee van gember kan je helpen bij het afslanken, maar gember kun je ook inzetten tegen diarree, misselijkheid en een opgeblazen gevoel.

Al eeuwen lang gebruiken de Chinezen gemberthee om in vorm te blijven. 

Wat is gember nou eigenlijk?

Gember is een specerij en wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant. Gember heeft een bittere en vrij uitgesproken smaakAls jij van gember houdt verwerk het dan gerust in je gerechten. Gember is niet alleen voor een heerlijke smaak aan je gerechten te geven. Met gember kun je namelijk afvallen. Onderzoek heeft aangetoond dat gember hoge concentraties antioxidanten bevatDeze antioxidanten bieden een goede bescherming tegen chronische ziektes. Mensen met artritis, fibromyalgie en andere ontstekingsziekten hebben daarom baat bij het eten van gember. Daarnaast bevat gember onder andere magnesium, kalium, vitamine B6 ijzer en vitamine E.

Hoe kun je afvallen met gember?

Als je wilt afvallen met verse gember kun je er het best thee van zetten.
 Gemberthee zorgt er niet voor dat je extra buikvet verbrandt, maar zorgt ervoor dat je minder eet. 
Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat na het drinken van gemberthee je eetlust

afneemt. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat mannen met overgewicht die iedere ochtend gemberthee dronken veel minder honger hadden dan de mannen die geen gember consumeerden.

Ook hadden de “gemberdrinkers” een voller gevoel dan de andere groep.


 

Invloed van gemberthee op afvallen

Gemberthee kan daarom een belangrijke rol spelen bij de ondersteuning tijdens het afslankproces.

 

Gemberthee is ideale manier om af te vallen omdat je op een makkelijke manier je dagelijkse benodigde hoeveelheid gember binnenkrijgt. Thee kun je immers goed in je dag patroon inplannen. Gember thee en afvallen gaan daardoor goed samen. Afvallen met gember kun je wel een beetje vergelijken met de manier van afvallen met appelazijn. Naast het drinken van gemberthee is het belangrijk om ook te werken aan een gezond voedingspatroon en is bewegen natuurlijk ook noodzakelijk. 

Hoe zet je gemberthee?

Neem 2 gram verse gember (te koop in de supermarkt of groentewinkel). Snij de gember fijn in kleine stukjes. 2 gram gember is genoeg voor een volle pot thee. Doe de gember vervolgens in de theefilter en voeg het kokende water toe. Pure gember vinden de meeste mensen niet lekker. Als jij geen fan bent van de bittere smaak van gember, kun je wat honing of limoen toevoegen.

Hoeveel gemberthee moet je drinken?

Om optimaal te kunnen profiteren van de gemberthee drink je ’s ochtends voor je ontbijt je eerste kopje thee. Daarna drink je om de drie uur weer een kopje. Op deze manier heb je altijd voldoende actieve stoffen in je lichaam en heb je constant een verzadigd gevoel. Zo krijgen ongezonde tussendoortjes veel minder kans en kun je optimaal profiteren van het eetlust verminderende effect van gemberthee

 

Afvallen met gemberthee

Gemberthee is zeker een goed hulpmiddel om je te ondersteunen bij het afvallen, maar het is geen wondermiddel. Op termijn zul je zeker enkele kilo’s verliezen. Verwacht alleen niet dat je enkel met gemberthee heel snel gaat afvallen. Zoals wij hierboven al hebben uitgelegd, is gemberthee heel gezond voor je lichaam. Als je gemberthee combineert met een gezonde levensstijl en een natuurlijk eetpatroon zul je merken dat het afvallen een stuk sneller gaat. Voor een gezonde lifestyle in combinatie met gemberthee kun je terecht bij het gezonde lifestyle plan van dieetschema.nl