Intermittent Fasting tips om meer Buikvet te Verbranden

Door de Intermittent Fasting tips, afgekort IF, is het eigenlijk niets meer dan een nieuwe term voor een principe dat al heel oud is.

Onze voorouders in de prehistorie deden al aan Intermittent Fasting. Misschien schuilt daar zelfs wel het het succes achter dit voedingspatroon.

IF bestaat uit afwisselend een periode van eten en een (veel) langere periode van niet eten, ofwel vasten.

Intermittent Fasting en Honger

Het idee achter IF is voor veel mensen best lastig.

Niet eten als je trek hebt is voor een veel mensen gewoon geen pretje.

Vaak blijkt dat de enige reden waarom je honger hebt gewoonweg is omdat je voeding verwacht op regelmatige basis.

Als je de “dieetwereld” een klein beetje hebt gevolgd dan is de term intermittent fasting waarschijnlijk niet nieuw voor je en heb je deze term misschien al wel een paar keer voorbij zien komen. Toch vinden veel mensen het lastig om te beginnen met IF.

Daarom hebben we het voor je op een rijtje gezet, gewoon hoe je op een  makkelijke manier kunt beginnen en daarom zes Intermittent Fasting tips

 

Zes Intermittent Fasting tips

 

Tip 1: Hou het simpel

Als je wilt starten met de Intermittent Fasting tips doe dat dat gewoon en maak het niet te ingewikkeld. Probeer het uit, laat het op je af komen en denk niet meteen dat je de rest van je leven deze manier van eten zult aanhouden. Probeer het eerst een dag, sla je ontbijt over en je zult zien dat helemaal niet zo erg is om pas met eten te beginnen rond 12.00 uur. Is het de eerste dag gelukt, dan kun je het misschien ook wel 2 dagen, of zelfs meer dagen….

 

Tip 2: Doelen stellen

Voor je aan Intermittent Fasting begint moet je voor jezelf bepalen wat je wil bereiken, wat is je doel. Ga je voor vetverlies en spiergroei, dan zou je voor het leangains protocol kunnen kiezen maar wil je bijvoorbeeld vasten om veroudering tegen te gaan dan zou je kiezen voor een langere fasting van bijvoorbeeld 36 uur.

 

Tip 3: Op vaste tijdstippen eten (eetvenster)

Als je aan IF doet vast je een aantal uren en eet je een aantal uren. De tijd die je eet heet de ‘feeding window’ of het ‘eetvenster’. Dit kun je voor jezelf bepalen maar je kunt ook verschillende protocollen volgen. Bij het leangains protocol vasten mannen 16 uur per dag en vrouwen vasten 14 uur. Het is het makkelijkst als je elke dag rond dezelfde tijd vast en eet. Door die vaste tijden is het veel makkelijker om vol te houden. Begin met eten en stop met vasten tussen 12:00-14:00 uur en stop weer met eten tussen 20:00-22:00 uur. Deze tijdstippen zijn voor de meeste mensen het prettigst, maar uiteraard niet voor iedereen geschikt, kies wat bij jou past. Hoe vaak je eet tijdens je eetperiode (8 uur mannen, 10 uur vrouwen) is niet belangrijk. De meeste mensen vinden twee of drie maaltijden het makkelijkst.

 

TIP: Wees niet te streng voor jezelf. Plan af en toe een Cheat dagje. Een dag waarop je net iets meer/lekkers eet dan je normaal zou doen.

 

Tip 4: Veel drinken

Start je dag met een groot glas water. Als je net geslapen hebt ben je van nature vaak uitgedroogd. Veel mensen vergissen zich in dit gevoel en denken vaak dat ze honger hebben. Thee zonder suiker mag je gewoon drinken, maar ook koffie met een heel klein beetje melk (1 theelepel) mag. Er zijn ook mensen die BulletProof Coffee drinken. De ingrediënten in deze koffie zorgen voor veel calorieën die je lichaam kan verbranden als energie zonder belangrijke functies in het lichaam te verstoren. BulletProof Coffee maak je van vers gezette filterkoffie gemixt met roomboter en kokosolie (of MCT olie). In de blender mix je alles tot een schuimige ‘latte’. Waarom de koffie ‘bulletproof’ heet, is omdat het zorgt voor veel energie, terwijl het je lichaam vrijwel geen energie kost om te verteren.

 

Tip 5: Honger neemt af

De reden dat je in de ochtend honger hebt is puur gewenning van een ontbijtje. Na een week of 4 neemt het hongergevoel af. Bij veel mensen neemt het hongergevoel na één week zelfs al af. Met dit in je achterhoofd kun je het vasten misschien toch volhouden.

 

Tip 6: Eet bewust!

Volgens sommige mensen maak het niet uit wat je eet als je je eetpatroon maar aanpast. Dit is niet helemaal waar. Intermittent Fasting is goed om je hele gezondheid te verbeteren maar het heeft natuurlijk ook te maken met welke voeding je eet tijdens je eetvenster. Leg de nadruk op gezonde voeding, biologische groente, fruit, gezonde vetten uit bijvoorbeeld kokosolie en avocado en niet teveel vlees.

 

TIP: Denk niet de hele tijd aan eten zoek afleiding, probeer actief te blijven, ga sporten of stort je op je hobby

 

Hoeveel Buikvet verliezen door de 6 Intermittent Fasting tips?

Hoeveel gewicht je zult verliezen is natuurlijk per persoon verschillend, en is daarnaast ook afhankelijk van hoe lang je vast, wat je eet in je feedingwindow. Gemiddeld genomen kun je tijdens een fasting protocol van 16-20 uur per dag ongeveer 2 kilo aan vet per week verliezen.

De meeste mensen hebben interesse in IF omdat je én vet kunt verliezen én spiermassa kunt opbouwen.

Het eten van meerdere ‘kleine’ maaltijden verspreid over de dag zorgt NIET voor een snellere stofwisseling

Dit is één van de grootste mythes die er bestaat in de afslankwereld.

Als je de hele dag door kleine maaltijden eet dan komt je lichaam nooit in echte vet verbrand modus omdat je lichaam voortdurend voedsel reserves aan het verbranden is in plaats van vet reserves.

Ontbijt uitstellen

Wil je beginnen met de Intermittent Fasting tips te gaan gebruiken, begin dan simpel en start bijvoorbeeld eens met het uitstellen van je ontbijt.

Wanneer je het ontbijt uitstelt ontstaan er diverse processen in het lichaam die vetverbranding stimuleren. Je geeft je lichaam maximaal de tijd om vet te verbranden en hebt later in de dag ruimte voor grote maaltijden die je een voldaan gevoel geven. Hij vertelt op een heldere manier hoe jij elke dag maximaal gebruik kunt maken van je vet verbranding potentieel en hoe je je lichaam kunt voorzien van gezonde én lekkere voeding.