Het appeldieet

Wil je afvallen en ben je gek op appels? Dan is het appeldieet misschien iets voor jou. Een makkelijk dieet zonder punten of calorieën tellen. Voorwaarde: je moet van appels houden. Het appeldieet heeft, zoals zoveel diëten, haar oorsprong in Amerika en is bedacht door Tammi Flynn. Flynn is een gediplomeerde diëtiste met een universitaire graad in voedingskunde.

het appeldieet

Hoe werkt het appeldieet

Tammi Flynn vroeg aan een van haar cliënten om vóór iedere maaltijd een appel te eten. De cliënt veranderde niets aan haar eetpatroon en verloor hierdoor één kilo per week. Daarna probeerde Flynn het dieet ook uit bij haar andere cliënten, ook zij vielen af. Het dieet is vrij simpel; eet voor iedere (gezonde) maaltijd een appel en je valt af.

Appels zitten vol vitamines, mineralen en vezels. Na het eten van een appel zit je maag al behoorlijk vol en daardoor eet je minder van je maaltijd. Daarnaast bevatten appels gezonde voedingsstoffen die zorgen voor een goede spijsvertering en verder zorgen appels voor een goede balans van je bloedsuiker waardoor je minder snel gaat snaaien.

Het appeldieet is niet het beste dieet

Het appeldieet is niet het beste dieet wat er is. Het is makkelijk, maar het neigt naar een crash dieet. Het is bijvoorbeeld veel gezonder om een gezond dieet schema te gebruiken waarmee je gevarieerd eet en drinkt. Op basis van een persoonlijk dieet schema is het bijvoorbeeld ook op langere termijn makkelijk om gewicht te verliezen óf op gewicht te blijven. 

Welke appels zijn geschikt

Kijk naar de kleur van de appel. Gekleurde appels bevatten meer antioxidanten en zijn daarom het meest geschikt. Het is de bedoeling dat je de appel met de schil eet, hierin zitten namelijk de meeste voedingsstoffen. De appels wel goed wassen natuurlijk.

Tammi Flynn legt in haar boek “het appeldieet” precies uit hoe het dieet werkt. Je krijgt achtergrondinformatie en allerlei gezonde recepten. Ze heeft zelf een aantal oefeningen toegevoegd om het gewichtsverlies te versnellen en waarmee je een slanker en strakker lichaam krijgt.

Voordelen van het appeldieet

  • Appels zijn gezond, zo kom je snel aan 2 stuks fruit per dag
  • Afvallen tot een kilo per week
  • Het dieet is makkelijk te volgen
  • Het is een goedkoop dieet, je hoeft alleen maar appels te kopen
  • Je voelt je fit en energiek
  • Verbetert de stoelgang

Nadelen van het appeldieet

  • Je eet veel appels, dat kan gaan vervelen
  • Ondanks het onderzoek van Tammi is het dieet niet wetenschappelijk bewezen
  • Appels bevatten zuren waardoor je gebit aangetast kan worden

Gezond Alternatief voor het appeldieet

Veel mensen beginnen met het appeldieet omdat het een makkelijk dieet is. Er wordt precies verteld wat je moet doen om af te vallen, je kunt dus eigenlijk niets “fout” doen want wat is er nou moeilijk aan het eten van appels.

Toch is er een beter alternatief voor het appeldieet zodat je niet alleen door het eten van appels afvalt, maar waarbij je leert hoe je door op een gezonde te eten blijvend zult afvallen.

Om gezond af te vallen met een blijvend resultaat is het Dieet schema van dieetschema.nl, een aanrader. Met dit dieet verlies je snel gewicht, en de verloren kilo’s blijven ook echt weg. Daarnaast heb je geen last van een knagend honger gevoel.

het appeldieet