Boekweitpannenkoeken als Broodvervanger

Boekweitpannenkoeken als broodvervanger, heerlijk zijn ze! En ze zijn ook nog eens makkelijk en snel klaar te maken. Je maakt ze net als gewone pannenkoeken, maar je vervangt de tarwebloem door het boekweitmeel.

Als je geen koemelk wilt gebruiken, kun je dit vervangen voor een plantaardige melk.

Ik gebruik zelf altijd ongezoete amandelmelk. Verder kun je er op doen wat je zelf lekker vindt.

De gewone traditionele pannenkoeken zijn natuurlijk ook heel lekker maar daar zit wel veel witte bloem in en veel snelle suikers.

Boekweit is gezond!

Boekweit is een gezonde keuze om je pannenkoeken mee te maken. Het is geen graan maar het lijkt er wel wat op en kan daarom dus ook prima vermalen worden tot meel.

Ten opzichte van tarwemeel is boekweitmeel veel gezonder omdat het beter is voor je bloedsuikerspiegel.

De glycemische index ligt veel lager en dat zorgt ervoor dat je deze boekweitpannenkoeken ook kunt eten in een gezond voedingspatroon.

De smaak van boekweitpannenkoeken is wel wat meer uitgesproken dan die normale pannenkoeken. Je kunt er ook voor kiezen om je boekweitmeel te vermengen met bijvoorbeeld amandelmeel voor een andere smaak.

Ben jij net als ik ook zo’n liefhebber van pannenkoeken maar eet je liever geen snelle suikers en koolhydraten?

Of wil je misschien een vervanger voor je boterhammen? Dan is dit recept voor boekweitpannenkoeken echt iets voor jou!

Recept voor 4 tot 6 boekweitpannenkoeken

Dit heb je nodig:

  • 125 gr boekweitmeel
  • 300 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 3 eieren
  • beetje zout
  • kokosolie

Zo maak je het:

  1. Doe de melk in je beslagkom. Doe het eieren erbij en klop met een garde. Voeg daarna langzaam het meel en het snufje zout toe en blijf kloppen tot je een glad beslag hebt.
  2. Verwarm de koekenpan. Doe een beetje kokosolie in de pan en verdeel dit. Doe daarna met een soeplepel het beslag in de pan en verdeel dit over de hele bodem van de pan. Zet de pan op het vuur en wacht totdat de randjes loslaten van de bodem. Keer de pannenkoek dan om en wacht nog even. De pannenkoek is klaar!
  3. Herhalen tot dat het beslag op is.
  4. Eet smakelijk