Afvallen na de feestdagen doe je zo!

Als de feestdagen eraan komen dan weten we allemaal wat dat betekend. Heel veel eten! En vooral veel dingen eten die eigenlijk niet in het dieetschema passen. Veel mensen zien de feestdagen als een goed excuus om af te wijken van hun dieet en het er eens lekker van te nemen. Toch is dit niet het aller beste idee. Als je je tijdens de feestdagen helemaal laat gaan dan moet je na de feestdagen dubbel zo hard gaan werken om alles er weer af te krijgen. Daarom is het slim om eens te kijken naar de andere opties die je hebt.

Afvallen voor de feestdagen

Een van de dingen die voor sommige mensen werkt, is om voor de feestdagen al een streng dieet te volgen. Dan is het natuurlijk nog steeds niet de bedoeling dat je je tijden de feestdagen helemaal vol duwt, maar je kan je wel iets meer veroorloven. Zorg er wel voor dat alles een beetje in balans is. Het heeft geen zin om jezelf voor de feestdagen helemaal uit te hongeren. Zorg dat je goed weet wat je lichaam nodig heeft om te functioneren. Let in de weken voor de feestdagen dan gewoon een beetje op je voeding en probeer zo gezond mogelijk te eten. je gaat niet aankomen van 2 dagen iets meer eten, maar zorg dan wel dat het daar bij blijft. Als voorbereiding op de feestdagen kan je ook al eens op zoek gaan naar gezonde recepten. Dit kan helpen om tijdens de feestdagen toch lekker, maar gezond te eten.

Afvallen voor de feestdagen

Afvallen tijdens de feestdagen

Als je je tijdens de feestdagen toch graag aan je dieet wil houden, kan het slim zijn om te zorgen dat er wat extra groente op tafel staat. Tijdens het avond eten zal je waarschijnlijk al genoeg keuze hebben voor groente, maar zorg ook overdag dat er iets gezonds te snacken op tafel staat. Groente zorgt ervoor dat je je meer verzadigd voelt door de dag heen. Daarnaast kan je als je wilt afvallen tijden de feestdagen ook beter de frisdrank en de alcohol laten staan. Deze drankjes zijn funest voor een dieet. Als je toch perse een alcoholisch drankje wil drinken, kies dan voor wijn, whisky of wodka. Deze drankjes bevatten weinig suikers en weinig calorieën, mits je ze natuurlijk niet mixt. Een extra nadeel aan alcohol is dat alles net wat lekkerder smaakt en je remmen iets minder aanwezig zijn. Hierdoor loop jij het risico om toch veel te veel te gaan eten. Je kan veel beter water drinken. Water zorgt ervoor dat je sneller vol zit en dus minder veel zal eten. Ook zorgt water ervoor dat je darmen wat minder snel van slag raken. Ook een kopje koffie is goed om te drinken. Koffie geeft je energie en zorgt ervoor dat je minder honger hebt. Daarnaast verhoogt het je vetverbranding. Je moet er alleen geen klontje suiker of scheutje melk in doen.

Afvallen na de feestdagen

Snel afvallen na de feestdagen

Een echt snelle manier om af te vallen is er niet. Toch zijn er een paar kleine dingen die je kan doen om het afvallen iets te versnellen. Neem na de feestdagen een balans dag. Zorg dat je goed weet wat je tijdens de feestdagen hebt gegeten en probeer dit een beetje te compenseren. Ga misschien ook een keertje extra sporten. Dit zal natuurlijk niet direct wonderen verrichten, maar kan je wel weer een positief gevoel geven en motivatie geven voor de toekomst.

 

Al met al is het eigenlijk helemaal niet zo heel erg om een beetje meer te eten tijdens de feestdagen. Ben je er gewoon bewust van wat je eet en eet niet overmatig. Soms mag je jezelf ook wel een verwennen dus een plakje extra suikerbrood eten mag echt wel eens.