Afvallen door Citroensapkuur

De Citroensapkuur komt uit de Verenigde Staten en is ontwikkeld door Stanley Burroughs. De Citroensapkuur is er eigenlijk niet zo zeer op gericht om af te vallen, maar meer om het lichaam te ontgiften (ontslakken). Afvallen is daarbij een leuke bijkomstigheid. De gedachte achter de kuur is dat door het reinigen het spijsverteringssysteem wordt ontlast waardoor de darmen en andere organen alle energie kunnen gebruiken om je lichaam te ontdoen van de opgeslagen afvalstoffen in het vetweefsel en in de organen in het lichaam.

Hoe werkt de Citroensapkuur

Dit heb je nodig de Citroensapkuur

 •  Versgeperst citroensap, liefst van biologische citroenen;
 •  Zuiver water;
 •  Kruidenthee;
 •  1 à 1,5 liter pure C+ Ahornstroop van Madal Bal;
 •  Cayennepeper;
 •  Groene Poeder
 •  Multi-vitamine, Spirulina of chlorella tijdens de opbouwdag

 

 1. Meng in een glas 2 eetlepels citroensap met 2 eetlepels C+ Ahornstroop en voeg daar ongeveer 200ml warm of koud water aan  toe met een snufje cayennepeper. Je kunt natuurlijk ook in een keer 2 liter voor de hele dag maken.
 2. 10 dagen lang drink je alleen iedere dag 2 liter van dit C+ Ahorn-Citroensap-mengsel. Je mag niets eten. Dit mengsel bevat alle essentiële spoorelementen je zult dus geen honger hebben.
 3. Drink per dag in totaal minstens 3 liter vloeistof, bestaande uit het C+ Ahorn-Citroensap-mengsel, de kruidenthee en eventueel bron-/mineraalwater, natuurlijk zonder toevoegingen. Veel drinken zorgt ervoor dat je uitscheidingsorganen niet al te zwaar belast worden door de afvalstoffen; De kruidenthee is bedoeld voor de afwisseling en ook als extra aanvulling. Neem bij voorkeur kruidenthee van Celestial Seasonings bijvoorbeeld peppermint of sleepytime, deze theesoorten bevatten kruiden die het reinigingsproces ondersteunen.
 4. De Groene Poeder (een halve tot 1 theelepel), oplossen in een glas water, dit neem je elke morgen direct na het opstaan en elke avond voordat je naar bed gaat. Ook de avond voordat je met de Citroensapkuur begint neem je een glas met de groene poeder. De groene poeder heeft een licht laxerende werking zodat je tijdens de dagen van de citroensapkuur voldoende stoelgang hebt om de afvalstoffen uit het lichaam te helpen. Als blijkt uit de stoelgang dat 1 theelepel de groene poeder te veel of te weinig is dan mag je natuurlijk de hoeveelheid aanpassen.

Bijwerkingen tijdens de Citroensapkuur

Tijdens het reinigingsproces kun je last krijgen van verschillende soorten klachten zoals hoofdpijn, huiduitslag, gevoel van kou en zwakte, of zelfs hartkloppingen. Dit is een normaal verschijnsel. Ook kunnen bestaande klachten eerst wat heviger worden.

Dit soort klachten komt omdat je niet eet en je lichaam bezig is met reinigen en ontgiften.
Probeer goed te blijven drinken en bewegen, de klachten zullen waarschijnlijk minder worden na een dag of drie.

Tong

Aan je tong kun je vorderingen van het reinigingsproces meestal aflezen, er vormt zich dan een witte of gele aanslag. Tot aan de 7e dag zal je tong in toenemende mate beslagen zijn, daarna zul je zien dat aan het eind van de reiniging deze bij de meeste mensen weer mooi roze en glad zal worden (verschilt per persoon).
Het duurt ongeveer 7 dagen om het proces van reiniging op gang te brengen, daarom is het niet voldoende om de citroensapkuur voor een kortere periode te volgen.

Mag iedereen de Citroensapkuur volgen

Je mag de citroensapkuur niet langer dan 10 dagen volgen, ook kun je beter niet starten wanneer je:

– jonger dan 16 jaar bent
– een citrusallergie of –intolerantie hebt
– zwanger bent
– net een operatie hebt ondergaan
– last hebt van maag-/darmzweren
– net ziek bent geweest
– niet lekker in je vel zit

Als je wilt beginnen met de Citroensapkuur is het raadzaam om eerst contact op te nemen met je huisarts.

Na de Citroensapkuur

Als je gaat stoppen met de Citroensapkuur moet je echte de tijd nemen om de spijsverteringsorganen weer op gang te brengen.
Ga niet meteen normaal eten, maar begin met licht verteerbaar voedsel in kleine hoeveelheden. Gaandeweg kun je dan weer beginnen met zwaarder voedsel. Neem na de kuur echt de tijd om langzaam weer op te bouwen.

Hoeveel kun je afvallen door de Citroensapkuur

De kilo’s die je kwijt raakt zullen per persoon verschillen, zo valt iemand die wat minder zwaar is ook minder snel af dan iemand die veel overgewicht heeft, gemiddeld kun je tussen de 7 en 12 kilo afvallen.
Maar zoals eerder aangegeven is de Citroensapkuur in eerste instantie bedoeld om je lichaam te reinigen en niet om af te vallen, dat is slechts een neven effect.
Wil jij de Citroensapkuur volgen alleen om af te vallen dan zijn er betere en meer gezonde methodes.